STUDIRANJE NA DALJINU
Home | O nama | Iskustva studenata: Nenad Nikolic
O nama

Dodiplomske studije

Menadžment
Marketing

IT Program

Master Mind Series
ECDL

ESB Executive diploma

Open courses
 

Iskustva naših studenata

Nenad Nikolić

Nakon završene srednje škole nisam bio siguran da li želim da studiram u inostranstvu ili u Srbiji. U tom trenutku se ESB našao kao idealno rešenje za mene jer je nudio sve prednosti domaćeg i stranog fakulteta. Pred kraj druge godine mi se ukazala prilika da studije nastavim na Huron Unversity u Londonu gde sam dobio svoju Bachelors degree, a nedavno i Masters Degree in Business Administration (MBA). ESB-ov program bih preporučio svakome ko želi kvalitetnu nastavu na engleskom jeziku sa prednostima studiranja u Beogradu.

    Nakon studiranja u obe sredine i dobijanja 2 diplome nalazim da i ESB i Huron University pružaju visok kvalitet nastave i stvarno se trude da budu u toku sa trendovima u oblasti Business studies, ali na veoma različite načine.

    Na ESB-u se velika pažnja pridaje detaljima, verovatno zbog činjenice da se revizija ispita radi u eksternoj instituciji, te stoga žele da studente spreme za sve moguće izazove. U mom slučaju ovaj prilaz mi ja dao jaku podlogu koja mi je bila od puno koristi u kasnijim studijama.

    Sa druge strane Huron University ima malo više autonomije u pogledu predavanja i ispitivanja. U velikom broju slučajeva se cela ocena zasniva na kolokvijumima i usmenim odgovorima. Većina ljudi ovo nalazi kao olakšavajuću okolnost jer im krajnja ocena ne zavisi od znanja koje pokažu za samo 3 sata. Takodje Huron ima na ponudi više programa studija koji omogućavaju specijalizaciju u nekim poljima koja su malo zanimljivija od suvog menadžmenta i marketinga.

Kada bih morao da sumiram rekao bih da sam jako zadovoljan putem koji sam izabrao za svoje studije i da smatram da su i Huron i ESB sjajne institucije koje zaista polažu puno na pružanju vrhunskog znanja u oblastima kojima se bave.
Stavovi Studenata

Stavovi naših sadašnjih i bivših studenta, u anonimnoj anketi....

ESB

720kB

ESB

Iskustva naših studenata

ESBNenad Nikolić

Nakon završene srednje škole nisam bio siguran da li želim da studiram u inostranstvu ili u Srbiji. U tom trenutku se ESB našao kao idealno rešenje za mene jer je nudio sve prednosti domaćeg i stranog fakulteta

.ESB

ESBAleksandra Putrih

Uvek sam oklevala kada je bilo potrebno upisati se na neki od fakulteta Univerziteta u Beogradu. Verovatno me je neizvesnost zaposlenja i poslovne pozicije nakon ulozenog petogodisnjeg truda odbijala od toga da postanem student BU. Umesto toga odlucila sam da se upisem na ICM studije u okviru ESB Belgrade i postanem engleski student, registrovan u knjigama UK.

ESB

ESBAna Seničić

Četvrtu godinu srednje škole završila sam u Americi i nakon tih godinu dana, želela sam da neko vreme ostanem u Srbiji. Ipak, glavna dilema bila je izbor fakulteta...

ESB

ESBSanda Plavec

Studije na ESB-u (smer Markeintg) brzo su prošle u uslovima interesantne nastave, razmene iskustava, obogaćivanja jezika novim terminima. Nakon dobijene diplome zaposlila sam se u banci SOCIETE GENERALE, gde su mi znanja sa studija mnogo pomogla kako u stručnom smislu, tako i na planu sigurnosti u onome što radim i kako treba da uradim...

ESB